FAQ

Vanliga frågor

Förhållningsregler:

 • Byt gärna om hemma.
 • Anländ 5–10 minuter innan speltid.
 • Tvätta och sprita händerna.
 • Undvik närkontakt.
 • Lämna lokalen utan dröjsmål efter din speltid.
 • Om du hyr racket, sprita och torka av före och efter användande.

Känner du dig det minsta krasslig stannar du självklar hemma. Kontakta oss om du behöver hjälp med avbokning av tid.

Falun

Varje dag kl. 05.00–24.00.
Shopen är öppen när hallen är bemannad.

Hedemora

Varje dag kl. 06.00–24.00

 

Telefontid

Varje dag kl. 09.00–21.00
010-750 09 64

Vi lyssnar av telefonsvararen i de fall vi inte kan svara och återkopplar så snart vi kan.

Första gången? Ingen fara. Kontakta oss i samband med första bokningen så kommer vi och går igenom regler samt hjälper er igång.

Du bokar enkelt bana på matchi.se. I din bokningsbekräftelse får du en kod till dörren. Den gäller 40 minuter innan och efter bokad tid.

Rackets finns till uthyrning och bollar finns att köpa hos oss.

Du kan säkra upp din speltid genom att abonnera på en återkommande tid, vecka efter vecka.

Vill kompisgänget eller företaget ha en fast tid varje vecka så kan vi erbjuda abonnemang. Då är ni säkra på att spela på utsatt tid och behöver inte bry er om att boka i förväg.

Avbokad tid återbetalas under förutsättning att friställd tid bokas av annan spelare

Abonnemangen tecknas löpande terminvis, januari–juni och augusti–december.

För att teckna abonnemang kontaktar du oss, så berättar vi mer.

90 minuter

Banorna Ingenjörsgruppen Ståhlkloo, Carlgrens Elektriska, Ecofront, Ica Maxi, Bilmetro/Cupra och Ormsalva bokas i 90 minuter, bokningsintervallet ligger mellan 06.00–24.00.

Kostnad 90 minuter: 540:-/bana.

Man spelar oftast dubbel i padel, alltså 4 spelare per bana, kostnaden blir då 135:-/spelare.

Reducerat pris vardagar före kl 17.00:
420:-/bana (105:-/spelare)

60 minuter

Banorna Myresjöhus och M-Bilar Group samt singelbanorna Diös och Paintballparken bokas i 60 minuter, bokningsintervallet ligger mellan 05.00–24.00.

Kostnad 60 minuter: 360:-/bana.

Man spelar oftast dubbel i padel, alltså 4 spelare per bana, kostnaden blir då 90:-/spelare.

Reducerat pris vardagar före kl 17.00:
280:-/bana (70:-/spelare)

Som medlem hos Dala Padel Falun får du ta det av många förmåner:

 • Egen tagg till anläggningen
 • Eget skåp med namn
 • Fri tillgång till gymmet
 • 15% rabatt på allt i shopen
 • Boka speltid 3 veckor i förväg
 • 30kr rabatt/tim på singelbanor
 • 40 kr rabatt/tim på dubbelbanor.

Medlemskapet kostar 2500 kr/år.

Padel (eller padeltennis) är en racketsport som kan ses som en blandning mellan tennis och squash. Det spelas på en plan med två planhalvor avskilda av ett nät, precis som tennis. Däremot så kan man även använda sig av väggarna i spelet – vilket mer liknar squash.

Historien bakom padel.

Det finns liknande spel som har spelats från 1920-talet men padel som vi känner till det idag uppkom i Acapulco, Mexico, år 1969. Skapare av sporten heter Enrique Corcuera. Det var i Centralamerika det började och det är just där samt Sydamerika som sporten är som störst. I mitten på 70-talet kom padel till Europa, till Spanien. Padel är på kraftig frammarsch inom övriga Europa men det är fortfarande i Spanien som det spelas mest.
1991 bildades en internationell padelorganisation, International Padel Federation med syfte att sprida padel och sedan 1992 arrangeras världsmästerskap.

Paddeltennis blir svenskt ord

2016 kom paddeltennis med i Svenska språkrådets nyordslista. Paddeltennis beskrivs på följande vis: ”idrott som kan beskrivas som en blandning mellan tennis och squash och som spelas i dubbellag”.

Spelplan

En vanlig padelplan har måtten 10×20 meter och omges av väggar, på denna plan spelar man alltid dubbel. Baktill, och en bit på sidorna är det glasväggar. På resterande del av sidorna är det galler. Även väggarna får användas i spelet.

Planhalvorna avskiljs av ett nät, precis som i tennis. Serverutan är 5 meter bred och knappt 7 meter lång.

Padel kan även spelas i singel, men då spelar man på en mindre plan. Planen för singel är smalare och har måtten 6×20 meter.

Det behövs inte särskilt mycket utrustning för att spela padel. Ett padelrack, några bollar och ett par bra skor så är du redo.

Rackets finns till uthyrning och bollar finns att köpa hos oss.

Ett padelrack består inte av strängar som i exempelvis tennis och squash. Ett padelrack är gjord av kompositmaterial där slagytan har hål i sig. Att det inte är strängar gör att bollträffen inte får samma kraft och det blir en dovare träff.

Ett padelrack har normalt sett en tjocklek på knappa 4 cm. Avancerade spelare har ofta något tjockare/tyngre rack för att få mer kraft. Till nybörjare rekommenderas ett tunnare och lättare rack för att få mer kontroll.

Det finns i huvudsak tre olika former på padelrack: runda, diamantformade och droppformade. Bäst kontroll har de flesta med ett runt rack, därför rekommenderas det till nybörjare. Avancerade spelare ser man ofta med ett diamantformat rack. På ett diamantformat rack är bästa träffstället högre upp och spelaren får då mer kraft i sina slag. Racken som är formade som en droppe är ett mellanting och brukar rekommenderas till medium/avancerade spelare.

Bollen i padel är väldigt lik en tennisboll, men med något mindre tryck vilket gör bollen lite mjukare och långsammare. En tennisboll blir svår att spela med då den studsar mer och är snabbare. Vi rekommenderar att man köper anpassade bollar för Padelspel för bästa upplevelsen.

För att inte halka behöver man använda en sko som har lite mönster i sulan. Det finns specifika skor för padel att köpa men de är i princip samma som skor för tennis. De viktiga egenskaperna i dessa skor är att de har lite mönster samt att de ger bra stöd för fotleden.